Kinderfeesten

Kinderfeestje voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 8 tot 14 jaar. Vanaf de Lange Kleiweg in Rijswijk, ZH.

We verzamelen in de kantine van wielervereniging De Spartaan. Daar staan al 18 mooie mountainbikes in verschillende maten op jullie te wachten. Snel sportieve kleren aan en je cadeau afgeven in de kantine. Ieder krijgt een eigen fiets, helm en een bidon met water.

Een korte uitleg over wat we gaan doen en wat tips over de veiligheid. Dan achter de trainer aan naar het Elsenburgerbos. Eerst leren remmen, schakelen en sturen, afgewisseld met leuke oefeningen en een estafette. Dan een pauze, waar de bidons goed van pas komen. Daarna het geleerde in de praktijk brengen op spannende paadjes in het bos, misschien nog een spel aan het eind.  Nooit geweten dat je zo dicht bij huis zo’n ruig bos hebt! Moe, modderig en voldaan komen we weer terug op de Spartaan. Daar kunnen we ons omkleden en in de kantine taart eten en cadeau’s overhandigen.

Altijd leuk als 1 of 2 ouders meefietsen. Inclusief gebruik fiets en helm. Duur tussen de 2 en 3 uur.

Alternatieven

  • Vind  je het leuker om je feestje vanaf thuis te geven? Dat kan ook! Wel handig als er een beetje woest terrein in de buurt is waar we naar toe kunnen fietsen. Van te voren verkennen we de omgeving. Op de grote dag rijden we voor met een grote trailer met 18 fietsen erop.
  • Of wil je het langer laten duren? Beginnen met een broodje knakworst? Na afloop met de ouders nog wat drinken terwijl de kinderen nog even spelen op het middenterrein? Alles is bespreekbaar.