Kinderfeesten

Kinderfeestje voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 8 tot 14 jaar. Vanaf de Lange Kleiweg in Rijswijk, ZH.

We verzamelen bij de MTBFun Beachflag op het parkeerterrein van wielervereniging De Spartaan. Daar worden de mountainbikes uitgedeeld een helm en een bidon met water
Een korte uitleg over wat we gaan doen en wat tips over de veiligheid.

Dan achter de trainer aan naar het Elsenburgerbos. Eerst leren remmen, schakelen en sturen.

Dan een pauze, waar de bidons goed van pas komen en de door de oudersmeegenomen versnapering uitgedeeld kan worden

Daarna gaan we het bos in om het geleerde in de praktijk brengen op spannende paadjes, misschien nog even een pumptrack op het terrein van de Spartaan aan het eind.  Nooit geweten dat je zo dicht bij huis zo’n ruig bos hebt! Moe, modderig en voldaan komen we weer terug op de Spartaan. Daar kunnen we ons omkleden en in de kantine taart eten en cadeau’s overhandigen.

Altijd leuk als 1 of 2 ouders meefietsen. Inclusief gebruik fiets en helm. Duur is totaal 3 uur waarvan ongeveer 2 uur op de fiets

Alternatieven

  • Vind  je het leuker om je feestje vanaf thuis te geven? Dat kan ook! Wel handig als er een beetje woest terrein in de buurt is waar we naar toe kunnen fietsen. Van te voren verkennen we de omgeving. Op de grote dag rijden we voor met een grote trailer met 18 fietsen erop.
  • Of wil je het langer laten duren? Beginnen met een broodje knakworst? Na afloop met de ouders nog wat drinken terwijl de kinderen nog even spelen op het middenterrein? Alles is bespreekbaar.